Bagerisugar med specialtillbehör

Dammexplosionsskydd och temperaturbeständighet: Desas båda egenskaper ska dammsugare föra med sig, som används i bagerier.

För detta ändamål har Ruwac utvecklat kraftfulla och mångsidiga damm-ex-sugar med särskilda tillbehörspaket.

”Virvla inte upp damm!” Den här rekommendationen följer de allra flesta bagare på arbetsplatsen. Syftet är att utsätta sig själv och kollegorna för så lite mjöldamm som möjligt. Mjöldammsallergi är nämligen en av de mest förekommande yrkesrelaterade sjukdomarna i andningsvägarna i Tyskland idag. Dessutom är mjöldamm explosivt. Dammskikt som kan virvlas upp utgör en explosionsrisk. Bortsett från den obligatoriska hygienen finns det alltså två andra goda skäl till att hålla bageriet rent.

Ruwac. Specialist på industrisugar, har anpassat sitt program med dammexplosionsskyddade sugar för detta ändamål. I förgrunden hittar vi specialtillbehör som skiljer dem från nästan alla övriga, mycket talrika tillbehörsdelar i Ruwac-programmet på en punkt: lämplighet för höga temperaturer.

Därmed utgör Ruwac-dammsugare för användarna en speciell användningsmöjlighet, som är mycket fördelaktig ur bagerisynpunkt: då man kan suga upp allt dammet. Man behöver alltså inte vänta tills att ugnen har kallnat. Med det särskilda, temperaturbeständiga munstycket kan man snabbt göra ugnen redo för nästa laddning. Den kvalitet och hygien som krävs kan säkerställas utan att det uppstår längre arbetspauser. Den önskvärda effektiviteten kan alltså garanteras.

Bland de bagerispecifika tillbehören finns ett 400 mm brett sugmunstycke med lister i rostfritt stål i helmetallutförande. Med detta munstycke kan man rengöra den fortfarande varma ugnen från rester, snabbt och grundligt. Givetvis är även rörförlängningarna och den inkapslade metallsugslangen temperaturbeständiga.

Bagerisugen för dammexplosionsutsatta områden – oavsett vilken modell bagaren väljer – är given på bageriet. Ruwac har många års erfarenhet från denna känsliga miljö för sugar till industri och hantverk. Ex-sugarna har i princip ingen tändkälla, d.v.s. det finns ingen risk för att de genererar gnistor eller värme i drift som skulle kunna utlösa en dammexplosion. Husmaterialet är en glasfiberförstärkt, temperaturbeständig duroplast. Denna även elektroniskt avledbar och mycket robust allround-dammsugare som tåll ”omild” behandling och intensiva arbetspass och kan arbeta i många år med ett minimum av underhåll.