Intervju med S. Jendrny: Tre frågor med svar om senaste (sug-)tekniska rön för (uppsugnings-)teknik

Wo liegen derzeit die größten Herausforderungen beim Thema Absaugtechnik?

SJ: Ganz klar in der Individualität der Anforderungen und in der Geschwindigkeit, in der sich heutzutage die Prozesse verändern.

Var finns de största utmaningarna idag när det gäller uppsugningsteknik?

SJ: Helt klart i de varierande kraven och i den hastighet med vilken processerna förändras.

Där man nådde bra resultat igår, måste man hitta en ny lösning imorgon, eftersom materialet eller kvantiteten har ändrats. Här är det flexibilitet som gäller – hos sugtillverkaren, hos användaren men även i själva anläggningarna. Därför är våra maskiner modulärt uppbyggda.

Vilka är de typiska felen man gör i valet av sugsystem? Hur undviker man dem?

SJ: Komplexiteten i processen att hitta det verkligt optimala sugsystemet underskattas ofta. Vilket är sugmaterialet? Vilka fysikaliska egenskaper har det? Var står sugen? Var skall den jobba? Det är bara några av de frågor som måste besvaras inför beslutet. Det bästa sättet att undvika fel här är att få rådgivning genom kunniga experter.

Vilka trender ser du när det gäller uppsugning?

SJ: Önskan efter flexibilitet och kontinuerligt stöd växer hela tiden. Det räcker inte längre att bara sälja en industrisug eller installera en uppsugningsanläggning, och sedan lämna användaren i sticket. Det är viktigt för kunderna att de känner sig väl omhändertagna. Detta tar sin början vid den personliga säljrådgivningen och fortsätter sedan via den användarbaserade instruktionen till det professionella, regelbundna servicestödet.

Stort tack!

Hela artikeln (med inlägg från Ruwac om uppsugningsanläggningar för pulverlackering) finns att läsa på ”Schüttgut“hemsida.