Ruwac spånsug SPS250 suger upp makrolondamm hos Chemion i Uerdingen.

Tusentals ton PC-granulat – i en ren omgivning

Kund: Chemion
Sugmaterial: polykarbonat (PC)-granulat
Bransch: kemi
Sug: Ruwac SPS 35 och SPS 250

I egenskap av specialiserad tjänsteleverantör har Chemion etablerat sig inom kemilogistiken – bl.a. i Chemiepark Krefeld-Uerdingen. Där producerar Covestro ca 250 000 ton av olika Makrolon®-typer varje år. Detta polykarbonat används bl.a. till produktion av CD- och DVD-skivor, solcellsmoduler och takkonstruktioner. Här svarar Chemion för förvaring, tappning och paketering på Covestro:s uppdrag. För detta har man ett silologistikcentrum med ca 80 distributions- och mixersilor till förfogande.

Uppgift

Vid hantering av stora PC-mängder går det inte att undvika att granulat hamnar på golvet. Eftersom kulorna är små, hårda och runda kan personalen halka på dem. Därför måste granulatet sugas upp direkt.

Lösning

Här använder Chemion Ruwac-sugar av typ SPS 35 och SPS 250. De utvecklades ursprungligen för ett helt annat ändamål: för uppsugning av spån i metallbearbetande industri.

Typiskt för denna typ av sug är den ”dubbla” uppsugningen: Spånet separeras från den flytande andelen (d.v.s. normalt från kylsmörjmedel) och fångas upp i en föravskiljare. Denna egenskap är fördelaktig även vid uppsugning av Makrolon®-granulatet. Maskinerna och anläggningen spolas med vatten för att det inte skall uppstå förbindningar mellan de enskilda partierna som skall packas. Plastkulorna samlas i föravskiljaren och vattnet i själva sugen. Kulorna recyclas sedan och vattnet leds bort via fabrikens egen reningsanläggning.

Kemi

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1 för damm-ex-området suger upp färgpigment hos Axalta

Axalta

Rengöring av en arbetsstation för dosering av pigment i produktion av elektrodopplack

Ruwac industrisug DS2521 för damm-ex-området med big bag suger upp vaxadditiv hos Clariant i Gersthofen.

Clariant

I produktionen av mikroniserade vaxtillsatser garanterar en central uppsugningsanläggning med PTFE-belagda filter att tillsatserna är rena och har önskad kornstorleksfördelning.

Ruwac industrisug DS2520 för damm-ex-området med silo och big bag suger upp makrolondamm hos Chemion i Uerdingen.

Chemion (DS med uppsamlingstråg)

Ett uppsamlingstråg och en Ruwac-sug: Det är allt som behövs för att leda tillbaka PC-granulat till transportkedjan vid tappning.

Ruwac spånsug SPS250 suger upp makrolondamm hos Chemion i Uerdingen.

Chemion (SPS)

Vid tappning av PC-granulat är spånsugar lämpliga, även om de har utvecklats för ett helt annat ändamål.

Ruwac industrisug R01 R022 2 tystgående sug hos Evonik Chemiepark i Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Dammexplosionsskyddade sugar i produktionen av fastbäddskatalysatorer svarar för renheten både i produktionsmaskinerna och i deras omgivning.

Evonik

Med en ”universalsug” från Ruwac avlägsnar en tillverkare av kemiska tillsatser pulverrester från golvet och produktionsanläggningarna.

Ruwac avdammare DS64000 suger upp kosmetikdamm hos L´Oreal i Karlsruhe.

L´Oreal

Stationär utsugsanläggning för dammfri dosering av innehållskomponenter i blandningsbehållare i kosmetikproduktion.

Ruwac vattensug WSP200 suger upp vatten hos fabriksbrandkåren inom Roche Diagnostics i Mannheim.

Roche Diagnostics

Två vattensugar i brandkårsutförande står redo när internbrandkåren hos en läkemedels- och diagnostiktillverkare tar upp spillda vätskor eller behöver pumpa schakt tomma.

Vestolit

PVC-granulat, kompounder och olika plasttillsatser sugs upp av en dammexplosionsskyddad sug på teknikavdelningen hos en ledande plasttillverkare

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen