Ruwac vattensug WSP200 suger upp vatten hos fabriksbrandkåren inom Roche Diagnostics i Mannheim.

Universell sug för farliga ämnen inom intern räddningstjänst

Kund: Roche Diagnostics
Sugmaterial: farliga ämnen av olika slag
Bransch: industri, allmänt
Sug: ”vattensug” WSP 2000 i brandkårsutförande

Roche räknas till de ledande läkemedelsföretagen. InMannheim tillverkar ca 8 600 anställda läkemedel mot cancer samt produkter för diagnostik – t.ex. vätskereagenser och testremsor för blodsocker. Dessutom har man en stor forskningsanläggning i Mannheim. För det lokala brandskyddet och även mark- och vattendragsskyddet svarar en intern fabriksbrandkår.

Uppgift

När vätskor rinner ut måste fabriksbrandkåren vara förberedd. Eftersom man i detta fall måste hantera de mest skiftande medier och ibland även farliga ämnen, är flexibilitet ett viktigt kriterium för valet av utrustning.

Lösning

Roche-fabriksbrandkåren i Mannheim använder två ”brandkårssugar” från Ruwac Industrie-Sauger GmbH. De båda sugarna av typ WSP 2000 kan arbeta i två driftssätt – uppsugning och pumpning: Antingen samlas sugmaterialet upp i 45-literskärl. Eller så pumpas den uppsugna vätskan vidare t.ex. till ett närbeläget frånvattenutlopp.

Tack vare behållaren i GFK (glasfiberförstärkt plast) och pumpen i rostfritt stål lämpar sig sugarana även för uppsugning resp. pumpning av aggressiva medier. De stora ballongdäcken på bakaxeln ger rörlighet, och även trappor klaras av utan problem. Roche använder sig av ”brandkårsutförandet“ av WSP 2000 som möjliggör anslutning av slangar enligt brandkårsstandard.

WSP 2000 i standardutförande stöter på gränser när det krävs högre pumpkapacitet – t.ex. vid snabb tompumpning av fulla schakt. Därför tillfrågades Ruwac av Roche om det finna en vattensug med särskilt hög sugförmåga. Ruwac-ingenjörerna konstruerade sedan ett specialutförande av WSP 2000 med två pumpar och behållare på 100 liter. Vätskepumpkapaciteten vid 1 meter pumphöjd är 2 x 18 m3/h; den maximala pumphöjden är 9 m och per timme kan upp till 4 800 l luft pumpas. För att effekten skall kunna anpassas till det faktiska behovet kan pumparna manövreras separat. Dessutom sitter bortpumpningsanslutningarna i denna maskin i behållarens nedre område i stället för övre. Det gör att vätskepelaren i behållaren stödjer pumpverkan. Det är fördelaktigt framför allt vid start av pumpen mot den tomma slangen, en detalj som förbättrar maskinens prestanda ytterligare.

Kemi

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1 för damm-ex-området suger upp färgpigment hos Axalta

Axalta

Rengöring av en arbetsstation för dosering av pigment i produktion av elektrodopplack

Ruwac industrisug DS2521 för damm-ex-området med big bag suger upp vaxadditiv hos Clariant i Gersthofen.

Clariant

I produktionen av mikroniserade vaxtillsatser garanterar en central uppsugningsanläggning med PTFE-belagda filter att tillsatserna är rena och har önskad kornstorleksfördelning.

Ruwac industrisug DS2520 för damm-ex-området med silo och big bag suger upp makrolondamm hos Chemion i Uerdingen.

Chemion (DS med uppsamlingstråg)

Ett uppsamlingstråg och en Ruwac-sug: Det är allt som behövs för att leda tillbaka PC-granulat till transportkedjan vid tappning.

Ruwac spånsug SPS250 suger upp makrolondamm hos Chemion i Uerdingen.

Chemion (SPS)

Vid tappning av PC-granulat är spånsugar lämpliga, även om de har utvecklats för ett helt annat ändamål.

Ruwac industrisug R01 R022 2 tystgående sug hos Evonik Chemiepark i Marl.

Evonik Catalysts Chemiepark

Dammexplosionsskyddade sugar i produktionen av fastbäddskatalysatorer svarar för renheten både i produktionsmaskinerna och i deras omgivning.

Evonik

Med en ”universalsug” från Ruwac avlägsnar en tillverkare av kemiska tillsatser pulverrester från golvet och produktionsanläggningarna.

Ruwac avdammare DS64000 suger upp kosmetikdamm hos L´Oreal i Karlsruhe.

L´Oreal

Stationär utsugsanläggning för dammfri dosering av innehållskomponenter i blandningsbehållare i kosmetikproduktion.

Ruwac vattensug WSP200 suger upp vatten hos fabriksbrandkåren inom Roche Diagnostics i Mannheim.

Roche Diagnostics

Två vattensugar i brandkårsutförande står redo när internbrandkåren hos en läkemedels- och diagnostiktillverkare tar upp spillda vätskor eller behöver pumpa schakt tomma.

Vestolit

PVC-granulat, kompounder och olika plasttillsatser sugs upp av en dammexplosionsskyddad sug på teknikavdelningen hos en ledande plasttillverkare

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen