Ruwac industrisug DA5150 suger upp spannmålsdamm på spannmålslager hos GT Rostock.

Renare spannmålsomlastning i djuphavshamn

Kund: GT Rostock
Sugmaterial: spannmål
Bransch: livsmedel
Sug: Ruwac DA 5150 M med rörledningsnät över tre plan

Djuphavshamnen Rostock har specialiserat sig på omlastning av massgods, i synnerhet spannmål. I och med att lastkapaciteten blev otillräcklig, grundade fyra nordtyska agrarhandelsföretag GT Rostock GmbH, och investerade 30 miljoner euro i uppförandet av en ny terminal.

Uppgift

Terminalens silor rymmer 160 000 ton spannmål. De skulle fylla en stor fotbollsstadion till hälften. Upp till 1 200 ton kan lastas ombord på fartyget per timme, den maximala lossningskapaciteten för lastbilar är 900 ton i timmen. Vid lossning av dessa kvantiteter går det inte att undvika spannmålsdamm. I terminalens grundutrustning ingår därför en kraftfull uppsugningsanläggning.

Lösning

Planerarna valde en Ruwac av typ DA 5140 M. Dess 15 kW-direktdrift har tillräckligt med kapacitet för uppsugning på tre våningsplan. Ett 278 meter långt rörledningsnät medger rengöring över hela ytan. Så snart som sugröret kopplas ihop med ledningen går sugen igång. DA 5140 är mycket väl förberedd även för uppsugning av stora sugmaterialmängder, som kan uppstå i händelse av haverier.

Sugmaterialet faller ned från filterenheten direkt i en 200-literstunna, som är lagrad i en rull- och tippbar anordning och då kan transporteras, bytas ut och/eller tömmas utan besvär.

Livsmedel

Ruwac avdammare DS64000 suger upp svävdamm hos Bunny Tiernahrung i Melle.

Bunny Tiernahrung

Vid produktion av höbaserat djurfoder uppstår stora mängder damm. En tillverkare av premiumdjurfoder suger upp dammet med en avdammningsanläggning – direkt där dammet uppstår.

Ruwac industrisug DS4150 suger upp stensalt hos Esco i Bernburg.

Esco

En ledande salttillverkare behövde en kraftfull och korrosionsbeständig industrisug för rengöringen av en bearbetningsanläggning över flera våningsplan. Här används en Ruwac-sug.

Ruwac industrisug DS1220 för damm-ex-området suger upp specialdjurfoder hos Gimborn i Emmerich.

Gimborn

Ruwac-sugar används vid paketering av kattgodis och vid rengöring av maskinerna. Eftersom organiskt damm uppstår här, måste kraven avseende dammexplosionsskyddet uppfyllas.

Ruwac industrisug DA5150 suger upp spannmålsdamm på spannmålslager hos GT Rostock.

GT Rostock

På siloterminalen för spannmål svarar en kraftfull sug för renhållningen av tre plan – även vid stora mängder sugmaterial

Ruwac våtavskiljare NA250 för damm-ex-området suger upp sockerdamm hos Müllermilch i Zwickau.

Joghurtproduktion Müller-Milch

För uppsugningen av socker och andra ingredienser vid påfyllning i mixeranläggningarna använder sig en ledande tillverkare av fruktyoghurt flera stationära dammexplosionsskyddade uppsugningsanläggningar.

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1220 med gnistfälla suger upp socker och spannmålsdamm hos Nordgetreide i Falkenhagen

Nordgetreide

En tillverkare av frukostflingor använder Ruwac-sugar för att suga upp laserröken från etiketteringssystemen på slutpaketeringslinjerna.

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1220 för damm-ex-området suger upp kaffepulver vid Probat-verken i Emmerich

Probat

En tillverkare av kafferosterianläggningar visar att man inte bara kan suga upp rester med Ruwac-sugar, utan även använda dem till att transportera förstklassiga livsmedelsråämnen. I ett showroom visas en Ruwac DS 1220 som sugtransportör.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen