Ruwac avdammare DS64000 suger upp grafitdamm hos Drebelow i Nordholz.

Uppsugning av metalldamm direkt på plats

Kund: Drebelow & Jahn
Sugmaterial: metalldamm
Bransch: metallbearbetning
Sug: Ruwac avdammare DS 6

Som specialist på små serier och krävande uppgifter tillverkar Drebelow & Jahn GmbH, i Wuster Nordseeküste i närheten av Cuxhaven, hydraulikstyrningar som används världen över, bl.a. I vindkraftverk, containerkranar, gruvmaskiner, räddningsfordon och anläggningar för omformningsteknik. Här bearbetas stål- och aluminiumblock med vikter upp till 700 kg – med en modern maskinpark som omfattar dels CNC-bearbetningsanläggningar, dels maskiner för avgradning, slipning och polering.

Uppgift

Vid bearbetning av hydraulikblock uppstår både spån och damm som måste sugas upp, detta av hälsoskäl. Och när aluminiumblock bearbetas måste man också tänka på explosionsskyddskraven. Drebelow & Jahn sökte efter en avdammare som svarar för renheten och säkerheten i produktionen vid dessa förhållanden.

Lösning

En Ruwac-avdammare av typ DS 64000 M anslöts till en fräsanläggning som arbetar med finishen av blocken och som genererar både spån och mycket fint metalldamm. Anläggningen suger upp dammet direkt där det uppstår.

Det låga undertrycket på 26 mbar skapar en förutsättning för att fina partiklar sugs upp på ett tillförlitligt sätt och samlas upp i patronfiltren. Den pneumatiska rengöringen motströms leder till att det svävdamm som finns i filtret kommer in i uppsamlingsbehållaren för enkel tömning.

Metallbearbetning

Ruwac industrisug R01 R022 med gnistfälla i damm-ex-området suger upp antändligt aluminiumdamm hos BMW München.

BMW

Vid reparation av fordonskarosser med aluminium- eller magnesiumkomponenter måste man tänka på att lättmetalldamm kan vara antändligt. En sug med ”gnistfälla” oskadliggör dammet – utan våtavskiljare.

Ruwac avdammare DS64000 suger upp grafitdamm hos Drebelow i Nordholz.

Drebelow & Jahn

Uppsugning av fint metalldamm: Här används en Ruwac-avdammare i serie DS6 hos en producent av hydraulikblock i stål och aluminium

Ruwac spånsug SPS250 med direktdrift 3,0 kW suger upp metallspån hos Haux i Cuxhaven.

Haux

Vid avverkning inom tryckkärlsproduktion uppstår stora mängder metallspån. Maskinerna rengörs effektivt med hjälp av en spånsug.

Ruwac industrisug DS1220 för damm-ex-området suger upp metallspån hos Hörmann i Oerlinghausen.

Hörmann

På ett tillverkningsföretag för portar och dörrar används en Ruwac trefassug till i huvudsak golvrengöringen, men även för renhållningen av maskinerna.

Ruwac vattensug WSP200 suger upp metallspån vid universitetet i Nürnberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Ett forskningscentrum för nya aluminiumbearbetningsmetoder använder en våtavskiljare för omhändertagande av explosivt aiuminiumdamm invid en försöksanläggning.

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1220 för damm-ex-området suger upp explosivt aluminiumdamm hos Peak i Velbert

PEAK

Totalt sju Ruwac-sugar i dammexplosionsskyddat utförande används vid produktion av ett innovativt, lätt aluminium-byggmaterial på pulvermetallurgisk bas.

Ruwac våtavskiljare NA35 för damm-ex-området suger upp antändligt magnesiumdamm hos Pierburg i Nettetal.

Pierburg

I sin exempelverkstad har en fordonsleverantör installerat ett ”tvåvägsutsug” för uppsugning av plaster och metaller (konventionell industrisug) och antändligt lättmetalldamm (våtavskiljning).

Ruwac industrisug R01 A suger upp metallspån hos Salvatore Longo i Ratingen.

Salvatore Longo

Vid ett metallbearbetningsföretag används en Ruwac-sug universellt och varje dag – för omhändertagande av metallspån och slipdamm, både på golvet och på maskinerna.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen