Ruwac industrisug DS1220 för damm-ex-området suger upp metallspån hos Hörmann i Oerlinghausen.

En ”allroundprodukt” för metallbearbetning

Kund: Hörmann
Sugmaterial: damm från metall- och plastbearbetning
Bransch: metallbearbetning
Sug: DS 1400 (damm-ex)

Portar, dörrar, karmar: Produkter som över hela Europa är förknippade med namnet Hörmann. Koncernen är Europa-ledande på detta område, har en omsättning på drygt 1 miljard € och drivs nu de tredje och fjärde generationerna av grundarfamiljen. I 36 fabriker arbetar drygt 6000 anställda i produktionen av förstklassiga dörrar och portar för privata och kommersiella fastigheter. Hörmanns säte är Steinhagen, Westfalen.

Uppgift

I Steinhagen-anläggningen – en av 17 i Tyskland – tillverkas garage- och industriportar. Vid många anläggningar går det inte att undvika dammutveckling. Man var på jakt efter en kraftfull industrsug särskilt till golvrengöringen.

Lösning

I en hall (byggd 2012) används en Ruwac-sug av typ DS 1400 för regelbunden rengöring av de stora golvytorna. Personalen använder här ett brett golvmunstycke. Men även vid rengöringen av produktionsanläggningarna – förutom skyddsstaketet – används DS 1400 och klarar av sitt jobb på ett tillförlitligt sätt. Här skall det tilläggas att sugen behandlas mycket väl av Hörmann, vilket inte är vanligt när det gäller industrisugar: När den har gjort sitt jobb täcker man över den med en dammavvisande presenning, och så får den vila till nästa uppdrag.

Metallbearbetning

Ruwac industrisug R01 R022 med gnistfälla i damm-ex-området suger upp antändligt aluminiumdamm hos BMW München.

BMW

Vid reparation av fordonskarosser med aluminium- eller magnesiumkomponenter måste man tänka på att lättmetalldamm kan vara antändligt. En sug med ”gnistfälla” oskadliggör dammet – utan våtavskiljare.

Ruwac avdammare DS64000 suger upp grafitdamm hos Drebelow i Nordholz.

Drebelow & Jahn

Uppsugning av fint metalldamm: Här används en Ruwac-avdammare i serie DS6 hos en producent av hydraulikblock i stål och aluminium

Ruwac spånsug SPS250 med direktdrift 3,0 kW suger upp metallspån hos Haux i Cuxhaven.

Haux

Vid avverkning inom tryckkärlsproduktion uppstår stora mängder metallspån. Maskinerna rengörs effektivt med hjälp av en spånsug.

Ruwac industrisug DS1220 för damm-ex-området suger upp metallspån hos Hörmann i Oerlinghausen.

Hörmann

På ett tillverkningsföretag för portar och dörrar används en Ruwac trefassug till i huvudsak golvrengöringen, men även för renhållningen av maskinerna.

Ruwac vattensug WSP200 suger upp metallspån vid universitetet i Nürnberg.

NMF Neue Materialien Fürth

Ett forskningscentrum för nya aluminiumbearbetningsmetoder använder en våtavskiljare för omhändertagande av explosivt aiuminiumdamm invid en försöksanläggning.

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1220 för damm-ex-området suger upp explosivt aluminiumdamm hos Peak i Velbert

PEAK

Totalt sju Ruwac-sugar i dammexplosionsskyddat utförande används vid produktion av ett innovativt, lätt aluminium-byggmaterial på pulvermetallurgisk bas.

Ruwac våtavskiljare NA35 för damm-ex-området suger upp antändligt magnesiumdamm hos Pierburg i Nettetal.

Pierburg

I sin exempelverkstad har en fordonsleverantör installerat ett ”tvåvägsutsug” för uppsugning av plaster och metaller (konventionell industrisug) och antändligt lättmetalldamm (våtavskiljning).

Ruwac industrisug R01 A suger upp metallspån hos Salvatore Longo i Ratingen.

Salvatore Longo

Vid ett metallbearbetningsföretag används en Ruwac-sug universellt och varje dag – för omhändertagande av metallspån och slipdamm, både på golvet och på maskinerna.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen