Ruwac uppsugningsanläggning suger upp pulverlack hos Claas i Harsewinkel.

Enkel och snabb uppsugning av pulverlackrester

Kund: Claas
Sugmaterial: pulverlack
Bransch: ytteknik
Sug: kundspecifik sug med big bags

Claas är marknadsledande i Europa på skördetröskor, är en av världens ledande tillverkare av lantbruksteknik, och återfinns bland de Top Ten inom tysk maskinkonstruktion. Mer än 75% av omsättningen i företaget, som grundades 1913, realiseras utanför hemmamarknaden.

Uppgift

Vid pulverlackering av komponenterna i fabriken Harsewinkel (oftast i företagets färg utsädesgrönt) går det inte att undvika att pulverrester samlas i lackeringsmaskinernas uppsamlingstråg eller kommer ut i omgivningen. De ansvariga vid produktionens ytbehandlingscentrum sökte efter en lösning för effektiv och om möjligt komplett uppsugning av dessa rester, och man hade diskussioner med ett flertal anläggningstillverkare. Den lösning som Ruwac föreslog övertygade till sist, och realiserades sedan praktiskt.

Lösning

Ruwac byggde en kundspecifik, tvåstegs sug (föravskiljare och 2,6 m2 -fickfilter), som baserades på standardmodell DS 1220 och som skiljer sig från den bl.a. genom chassit, den upphöjda positionen för filterenheten och uppsamlingsbehållarens kapacitet. Här används big bags för leverans av pulvret, och de kan återvinnas. De rymmer upp till 400 kg restpulver, står på pallar i chassit och enkelt bytas ut för hand med låglyftande truck. Vid anpassningen av basenheten till de individuella kraven behövde man ta hänsyn till bl.a. angivna genomfartsmått. Eftersom lackpulvren är explosva är anläggningen utförd i damm-ex-zon 22.

Ytteknik

Ruwac uppsugningsanläggning för damm-ex-området suger upp pulver från glasfiberförstärkt plast hos Alucolor i Chemnitz.

Alucolor

En pulverlackerare använder en skräddarsydd, central utsugsanläggning för effektiv rengöring av lackeringskabiner och färgbytesanläggningar. Anläggningen gör det också möjligt att källsortera det uppsugna färgpulvret.

Ruwac industrisug RO1 S för zon 22 suger upp pulverlack vid Amazone-fabriken i Hude.

Amazone

Uppsugning av pulverlackrester i skruvhål i lantbruksmaskiner med kompakt, dammexplosionsskyddad sug

Ruwac uppsugningsanläggning suger upp pulverlack hos Claas i Harsewinkel.

Claas

Kundspecifik sug för uppsugning av stora pulverlackrester inom produktion av lantbruksmaskiner

Ruwac industrisug DS2520 med föravskiljare för damm-ex-området suger upp lackdamm och -dimma hos Thedens i Düsseldorf.

Thedens

På en kommersiell lackeringsverkstad för (nytto-)fordon avlägsnas sprutdimman – direkt där den bildas – av en Ruwac-sug med en trattformad utsugsenhet.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen