Ruwac industrisug DS2520 med föravskiljare för damm-ex-området suger upp lackdamm och -dimma hos Thedens i Düsseldorf.

Gas-ex-sug i billackeringsverkstad, Thedens

Kund: Thedens
Sugmaterial: färgdimma
Bransch: ytteknik
Sug: gas-ex-sug DS 2520 HL

Sedan mer än tre årtionden tillbaka arbetar Thedens GmbH i Düsseldorf med reparation och framför allt lackering av fordon. Företaget lackerar t.ex. de spårbundna fordonen vid nordrhein-westfaliska Siemens-fabrikerna, lastbilspåbyggnader och dragmaskiner från ledande tillverkare samt personbilar.

Uppgift

Även om de fordonslacker som används idag är fria från lösningsmedel och många andra skadliga ämnen, bör lackeraren inte vara utsatt för färgdimman hela tiden vid manuell lackapplicering med sprutpistol. Dessutom skulle ”oversprayen” inte fastna på lackeringsverkstadens utrustning.

Lösning

Här används en mobil sug av typ DS 2520 LL, som är utrustad med ett brett, trattformat uppsugningsorgan. Denna sug utvecklades för drift i gas-ex-zonerna 1 och 2 enligt ATEX-direktivet. Detta är nödvändigt eftersom färgdimmorna är antändliga när de förekommer i ett visst blandningsförehållande med syret i luften. Det är ytterligare ett skäl till att de måste sugas upp.

De uppsugna partiklar samlas i ett extra fint fickfilter. Grövre partiklar samlas i en föravskiljare, vilket ökar huvudfiltrets livslängd. I ”Hl“-versionen uppnår sugen en mycket hög luftkapacitet med sin 5,5 kW-drift, och som alla Ruwac-sugar med och utan ex-skydd är den extremt robust och långlivad.

Ytteknik

Ruwac uppsugningsanläggning för damm-ex-området suger upp pulver från glasfiberförstärkt plast hos Alucolor i Chemnitz.

Alucolor

En pulverlackerare använder en skräddarsydd, central utsugsanläggning för effektiv rengöring av lackeringskabiner och färgbytesanläggningar. Anläggningen gör det också möjligt att källsortera det uppsugna färgpulvret.

Ruwac industrisug RO1 S för zon 22 suger upp pulverlack vid Amazone-fabriken i Hude.

Amazone

Uppsugning av pulverlackrester i skruvhål i lantbruksmaskiner med kompakt, dammexplosionsskyddad sug

Ruwac uppsugningsanläggning suger upp pulverlack hos Claas i Harsewinkel.

Claas

Kundspecifik sug för uppsugning av stora pulverlackrester inom produktion av lantbruksmaskiner

Ruwac industrisug DS2520 med föravskiljare för damm-ex-området suger upp lackdamm och -dimma hos Thedens i Düsseldorf.

Thedens

På en kommersiell lackeringsverkstad för (nytto-)fordon avlägsnas sprutdimman – direkt där den bildas – av en Ruwac-sug med en trattformad utsugsenhet.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen