Ruwac vattensug WSP200 suger upp vatten hos fabriksbrandkåren inom Roche Diagnostics i Mannheim.

Universell sug för farliga ämnen inom intern räddningstjänst

Kund: Roche Diagnostics
Sugmaterial: farliga ämnen av olika slag
Bransch: industri, allmänt
Sug: ”vattensug” WSP 2000 i brandkårsutförande

Roche räknas till de ledande läkemedelsföretagen. InMannheim tillverkar ca 8 600 anställda läkemedel mot cancer samt produkter för diagnostik – t.ex. vätskereagenser och testremsor för blodsocker. Dessutom har man en stor forskningsanläggning i Mannheim. För det lokala brandskyddet och även mark- och vattendragsskyddet svarar en intern fabriksbrandkår.

Uppgift

När vätskor rinner ut måste fabriksbrandkåren vara förberedd. Eftersom man i detta fall måste hantera de mest skiftande medier och ibland även farliga ämnen, är flexibilitet ett viktigt kriterium för valet av utrustning.

Lösning

Roche-fabriksbrandkåren i Mannheim använder två ”brandkårssugar” från Ruwac Industrie-Sauger GmbH. De båda sugarna av typ WSP 2000 kan arbeta i två driftssätt – uppsugning och pumpning: Antingen samlas sugmaterialet upp i 45-literskärl. Eller så pumpas den uppsugna vätskan vidare t.ex. till ett närbeläget frånvattenutlopp.

Tack vare behållaren i GFK (glasfiberförstärkt plast) och pumpen i rostfritt stål lämpar sig sugarana även för uppsugning resp. pumpning av aggressiva medier. De stora ballongdäcken på bakaxeln ger rörlighet, och även trappor klaras av utan problem. Roche använder sig av ”brandkårsutförandet“ av WSP 2000 som möjliggör anslutning av slangar enligt brandkårsstandard.

WSP 2000 i standardutförande stöter på gränser när det krävs högre pumpkapacitet – t.ex. vid snabb tompumpning av fulla schakt. Därför tillfrågades Ruwac av Roche om det finna en vattensug med särskilt hög sugförmåga. Ruwac-ingenjörerna konstruerade sedan ett specialutförande av WSP 2000 med två pumpar och behållare på 100 liter. Vätskepumpkapaciteten vid 1 meter pumphöjd är 2 x 18 m3/h; den maximala pumphöjden är 9 m och per timme kan upp till 4 800 l luft pumpas. För att effekten skall kunna anpassas till det faktiska behovet kan pumparna manövreras separat. Dessutom sitter bortpumpningsanslutningarna i denna maskin i behållarens nedre område i stället för övre. Det gör att vätskepelaren i behållaren stödjer pumpverkan. Det är fördelaktigt framför allt vid start av pumpen mot den tomma slangen, en detalj som förbättrar maskinens prestanda ytterligare.

Industri, allmänt

Ruwac våtavskiljare NA250 med cyklon suger upp magnesiumdamm hos Almamet i Ratingen.

Almamet

Hos ett företag som bearbetar magnesium- och aluminiumpulver säkerställer en våtavskiljare från Ruwac att ingen explosiv atmosfär genereras vid blandningen och tappningen av pulvren.

Ruwac industrisug med trefasdrift DS1400 och föravskiljare suger upp spån hos Edding-fabriken i Bautzen.

Edding

Inom filtpennstillverkningen hos Edding jobbar en sug delvis mobilt, delvis stationärt: Den kan integreras i produktionsanläggningarna och även användas fritt rörlig för golv- och anläggningsrengöring.

Ruwac industrisug R01 A för zon 22 suger upp trädamm i en filmstudio i Hamburg.

Filmstudio Hamburg

Verkstäderna hos ett filmproduktionsbolag arbetar med Ruwac-sugar i fem hallar. Just nu håller man på att byta från trefas- till växelsströmssugar.

Ruwac industrisug R01 R022 2 suger upp ledarplattsdamm hos Odelo i Kamp-Lintforth.

Odelo

Hur suger man bäst upp damm från GFK- och ledarplattor? Direkt där det uppstår – med en dammexplosionsskyddad sug.

Ruwac vattensug WSP200 suger upp vatten hos fabriksbrandkåren inom Roche Diagnostics i Mannheim.

Roche Diagnostics

Två vattensugar i brandkårsutförande står redo när internbrandkåren hos en läkemedels- och diagnostiktillverkare tar upp spillda vätskor eller behöver pumpa schakt tomma.

Ruwac industrisug R01 S suger upp ledarplattsdamm hos Schmersal i Wuppertal.

Schmersal

Mobil uppsugningsanläggning (med kundspecifik sugledningsfördelare) vid stationer för manuell bearbetning av ledarplattor

Ruwac industrisug R01 S suger upp GFK- och CFK-damm hos Schunk i Heuchelheim.

Schunk

En tillverkare av CFK-komponenter har installerat en central uppsugningsanläggning i en ny produktionshall. Anläggningen suger upp det uppkomna dammet på ett tillförlitligt sätt vid alla produktionssystem.

Ruwac kännetecknas av individuella lösningar med exakt passform.

Har du inte hittat vad du söker? Kontakta oss.

Till kontaktpersonen